[zeromq-dev] Simple PUB / SUB test does not work

Aurélien .... kinju59 at gmail.com
Fri Sep 23 14:16:33 CEST 2016


Hi,

I had to increase the "sleep" to 5 seconds and it worked.

Strange !

On Fri, Sep 23, 2016 at 10:00 AM, Aurélien .... <kinju59 at gmail.com> wrote:

> I tried with 127.0.0.1 on bind and connect functions, it didn't worked.
>
> I also tried on Linux (Ubuntu 16.04), same result.
>
> Very strange !
>
> On Thu, Sep 22, 2016 at 7:12 PM, Luca Boccassi <luca.boccassi at gmail.com>
> wrote:
>
>> Windows has some weirdness on the localhost I think, try to avoid the
>> wildcard and bind and connect to 127.0.0.1
>>
>> On 22 September 2016 at 17:57, Aurélien .... <kinju59 at gmail.com> wrote:
>> > Thank you for your replies.
>> >
>> > I tried with that :
>> >
>> > zmq::socket_t subscriber(context, ZMQ_SUB);
>> > subscriber.connect("tcp://localhost:5563");
>> > Sleep(1000);
>> > subscriber.setsockopt(ZMQ_SUBSCRIBE, "A");
>> > Sleep(1000);
>> >
>> > And it stiil does not work.
>> >
>> > I also tried with the ZMQ version 4.2.0, same result.
>> >
>> > I forgot to tell that I'm using the static version of ZMQ (with the
>> > ZMQ_STATIC preprocessor variable), maybe it has something to do ?
>> >
>> > Thank you,
>> >
>> > Kin
>> >
>> > On Thu, Sep 22, 2016 at 6:28 PM, Dimos Stamatakis <dimstamat at gmail.com>
>> > wrote:
>> >>
>> >> That's right. I remember reading this on the instructions on how to
>> build
>> >> a pub-sub system in ZeroMQ. There is limited availability, since as
>> Ian said
>> >> they wanted to build something fast and make it reliable, rather than
>> >> building something reliable and make it fast.
>> >>
>> >> Dimos
>> >>
>> >> On Thu, Sep 22, 2016 at 12:21 PM, Colin Ingarfield <
>> colin at ingarfield.com>
>> >> wrote:
>> >>>
>> >>> The subscriber connect() call is asynchronous.  It's possible the
>> publish
>> >>> messages are sent before the subscribe socket connects and
>> establishes its
>> >>> subscription.
>> >>>
>> >>> Try sleeping for 100ms or so after the connect call, before the loop.
>> >>>
>> >>>
>> >>> On 9/22/16 11:10 AM, Aurélien .... wrote:
>> >>>
>> >>> Hi,
>> >>>
>> >>> I'm trying to make a simple PUB / SUB test.
>> >>>
>> >>> First, I created the publisher, then the subscriber with a message to
>> >>> subscribe.
>> >>>
>> >>> Second, I send some messages from the publisher and I try to retreive
>> >>> them from the subscriber.
>> >>>
>> >>> The code compiles but the subscriber does not receive any data.
>> >>>
>> >>> My config is :
>> >>> - Windows 7 / Visual Studio 2015
>> >>> - Compile in /MTd (debug)
>> >>> - ZMQ Version : 4.1.4
>> >>>
>> >>> Here is the code :
>> >>>
>> >>> #include "zhelpers.hpp"
>> >>>
>> >>> void TestPubSub()
>> >>> {
>> >>> zmq::context_t context;
>> >>> zmq::socket_t publisher(context, ZMQ_PUB);
>> >>> zmq_bind(publisher, "tcp://*:5563");
>> >>>
>> >>> zmq::socket_t subscriber(context, ZMQ_SUB);
>> >>> subscriber.connect("tcp://localhost:5563");
>> >>> subscriber.setsockopt(ZMQ_SUBSCRIBE, "A");
>> >>>
>> >>> while (1) {
>> >>> //  Write two messages, each with an envelope and content
>> >>> s_sendmore(publisher, "A");
>> >>> s_send(publisher, "We don't want to see this");
>> >>> s_sendmore(publisher, "B");
>> >>> s_send(publisher, "We would like to see this");
>> >>>
>> >>> //  Read envelope with address
>> >>> std::string addr = s_recv(subscriber); // block here, waiting for
>> >>> messages which does not come
>> >>> //  Read message contents
>> >>> std::string contents = s_recv(subscriber);
>> >>> }
>> >>> }
>> >>>
>> >>> int main(int argc, char** argv)
>> >>> {
>> >>> TestPubSub();
>> >>> return 0;
>> >>> }
>> >>>
>> >>> Can you tel me where I'm wrong ?
>> >>>
>> >>> Thank you very much,
>> >>>
>> >>> Kin
>> >>>
>> >>>
>> >>> _______________________________________________
>> >>> zeromq-dev mailing list
>> >>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> >>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>> >>>
>> >>>
>> >>>
>> >>> _______________________________________________
>> >>> zeromq-dev mailing list
>> >>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> >>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> _______________________________________________
>> >> zeromq-dev mailing list
>> >> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> >> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>> >
>> >
>> >
>> > _______________________________________________
>> > zeromq-dev mailing list
>> > zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> > http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>> _______________________________________________
>> zeromq-dev mailing list
>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20160923/dc494a91/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list