[zeromq-dev] ZeroMQ (clrzmq4 C# binding) hangs after sending just two messages (REQ/REP)

Doron Somech somdoron at gmail.com
Wed Oct 12 12:42:09 CEST 2016


Open an issue on clrzmq github project.

On Wed, Oct 12, 2016, 11:26 <prode613 at seznam.cz> wrote:

> Sure, I just tried NetMQ 3.3.3.4 (latest NuGet) and it works properly
> (with semantically identical code). That implies that I might not be using
> the library improperly and there really might be a problem with clrzmq4 or
> underlying libzmq. If it is the latter, I am concerned because I also need
> clients in C++ and Python whose language bindings seem to rely on libzmq
> without alternative.
>
> What options do I have now? Should I file the problem based on C# code
> into libzmq issue tracker or do I have to rewrite it to C++ or even C first?
>
> I am also still looking forward to getting any hints on what I may have
> overlooked.
>
> Regards,
>
> Thomas
>
>
> ---------- Původní zpráva ----------
> Od: Doron Somech
> Komu: ZeroMQ development list
> Datum: 12. 10. 2016 9:33:01
> Předmět: Re: [zeromq-dev] ZeroMQ (clrzmq4 C# binding) hangs after sending
>  just two messages (REQ/REP)
>
> Can you try NETMQ?
>
>
> On Oct 12, 2016 10:30,  wrote:
> Hello,
>
>
>
> I am quite new to ZeroMQ. After reading big portion of The Guide and
> promising performance measurements, I built up a very simple testing
> application which unfortunately hangs after attempting to send just two
> messages.
>
>
> The problem is 100% reproducible for me. In short, I'm trying to send two
> (quite large) messages using REQ/REP pattern, but the second REQ never
> reaches the server. Suprisingly to me, when i send one (smaller, but still
> large) message in between, everything works. I prepared a nice (commented,
> IMO well-readable) demonstration code here:
>
>
> http://pastebin.com/gdwNr5ex
>
>
> The code can serve as a complete command-line application implementation
> when accompanied by clrzmq4 NuGet package. Debugging shows that both server
> and client hang on line 83 in socket.ReceiveFrame() call in the problematic
> case.
>
>
> Could you please give me advice on what am I doing wrong? I don't think I
> found a bug so quickly using such a simple code.
>
>
> Here are environment details and other hints:
> - Windows 7 64-bit, 8 GB RAM
> - Visual Studio 2015, .NET framework 4.5.2, clrzmq 4.1.0.21
> - Debug/Any CPU build configuration
> - problem does occur on other workstations with similar configuration
> - problem does not occur with similar code based on ZeroMQ 2.2.5
>
>
>
>
> Thanks in advance,
>
>
> Thomas
>
>
>
>
> ______________________________ _________________
>
> zeromq-dev mailing list
>
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>
> http://lists.zeromq.org/ mailman/listinfo/zeromq-dev
>
>
>
>
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20161012/6616278c/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list