[zeromq-dev] 64bit error setting socket linger value.

Riskybiz riskybizlive at live.com
Sat Sep 5 23:07:42 CEST 2015


On Windows 7 & using Visual Studio 2013 with a 64bit build of zeromq 4.1.0.5
to link against I'm compiling a 64bit application (c++).  All seems to work
well, sockets are communicating, except the application is giving the error:

 

Socket_1pt1: Socket: Error Setting Linger Value: consumer_subscriber Invalid
argument

 

Generated by the code:

 

//LINGER

                                int linger(0);

                                size_t linger_size = sizeof(&linger);

                                rv = zmq_setsockopt(sock, ZMQ_LINGER,
&linger, linger_size);//N.B. rv is an int.

                                if (rv != 0)

                                {

                                                std::string errStr =
zmq_strerror(zmq_errno());

                                                std::string errConc =
"Socket: Error Setting Linger Value: " + name + " " + errStr;

                                                TextOutput(errConc);;

                                }

                                else

                                {

                                                std::string errConc =
"Socket: LINGER VALUE SET: " + name + " ";

                                                TextOutput(errConc);;

                                }

 

Anyone know what's wrong here?  Incidentally, the same code does not give an
error under a 32 bit build configuration.

 

Thanks,

 

Riskybiz

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20150905/e6fe92a0/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list