[zeromq-dev] Building & using ZeroMQ with Visual Studio

Doron Somech somdoron at gmail.com
Thu Aug 20 09:26:52 CEST 2015


On windows to create signaler (like eventfd) fix tcp port is used, you
might using that port which can cause it. Port is 5905.
On Aug 20, 2015 9:13 AM, "Matt Bolger" <matt.bolger.au at gmail.com> wrote:

> Some further digging in case this mean something to someone:
>
> I *think* the issue can be traced back to zmq::signaler_t::make_fdpair() -
> line 447
>
> rc = bind (listener, (const struct sockaddr*) &addr, sizeof addr);
>
> this fails with error 10030 (WSAEACCES)
>
>
> https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms740668(v=vs.85).aspx#WSAEACCES
>
> So make_fdpair() in the signaler_t constructor never produces anything
> other than invalid file descriptors. This seems to go through without
> anything saying this is an issue until these descriptors are passed to
> select() for the first time.
>
>
> On Thu, Aug 20, 2015 at 4:00 AM, Bob Clarke <optionguy71 at gmail.com> wrote:
>
>> I have two projects using 0MQ. I built 4.1.2 from source but, frankly,
>> didn't run all the test programs. My apps are simple (PUB/SUB, REQ/REP,
>> PAIR and PUSH/PULL) and have only encountered one problem with PAIR
>> sockets, which may be of my own doing.
>>
>> Bob
>>
>> On Tue, Aug 18, 2015 at 6:08 PM, Matt Bolger <matt.bolger.au at gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> Hi All,
>>>
>>>
>>>
>>> Anyone out there successfully building/using ZeroMQ under Windows (MSVC)?
>>>
>>>
>>>
>>> I'm trying to build/use the current master in GitHub (
>>> https://github.com/zeromq/libzmq) which has Visual Studio projects as
>>> well as CMake files. I've built the CMake project (after fixing an issue in
>>> the MSVC specific stuff - https://github.com/zeromq/libzmq/issues/1517)
>>> which also builds all the tests but the tests fail the same way my simple
>>> test program does.
>>>
>>>
>>>
>>> The first call to WinSock select() always results in WSAENOTSOCK and the
>>> app bails. I've now tried this on a 64bit Win7 and Win8 machines with both
>>> VS2010 and VS2013 for debug and release builds with no luck :(
>>>
>>>
>>>
>>> I get similar aborts when trying to build against the pre-built binaries
>>> on the ZeroMQ site or building my own with the included Visual Studio
>>> project files included in the repository.
>>>
>>>
>>>
>>> Maybe I'm missing something obvious but any help would be great.
>>>
>>>
>>> Thanks
>>>
>>> Matt
>>>
>>> _______________________________________________
>>> zeromq-dev mailing list
>>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> zeromq-dev mailing list
>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>>
>>
>
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20150820/97c2de9c/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list