[zeromq-dev] multicast chat working only with DHCP networks

Andrew Simpson simpsonar77 at yahoo.com
Sun May 11 16:52:31 CEST 2014


#ip route
172.16.18.0/24 dev vmnet1  proto kernel  scope link  src 172.16.18.1
192.168.159.0/24 dev vmnet8  proto kernel  scope link  src 192.168.159.1
192.168.122.0/24 dev virbr0  proto kernel  scope link  src 192.168.122.1
224.0.0.0/4 dev eth0  proto static  scope link
default via 172.20.20.1 dev eth0  proto static



On Sunday, May 11, 2014 2:45 PM, Arnaud Loonstra <arnaud at sphaero.org> wrote:
 
On 05/11/2014 04:26 PM, Andrew Simpson wrote:
>> I have a 0MQ multicast chat program that only appears to work when the
>> computer is on a network with a DHCP server.  When I connect into a
>> simple, flat network (say 192.168.5.x) with 2 computers, chat does not
>> work.  Adding them back onto the network running DHCP, and getting their
>> IPs from DHCP, everything works fine.
>>
>> I'm on RHEL.6.  I have disabled iptables.  Any suggestions as to what's
>> different when using DHCP versus non-DHCP?
>>
>> Thanks!
>
>A routing table?
>
>-- 
>w: http://www.sphaero.org
>t: http://twitter.com/sphaero
>
>g: http://github.com/sphaero
>i: freenode: sphaero_z25
>_______________________________________________
>zeromq-dev mailing list
>zeromq-dev at lists.zeromq.org
>http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20140511/743b9cf1/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list