[zeromq-dev] zeromq performance

Paul Phillips paul at marketgridsystems.com
Sat Jun 7 10:27:28 CEST 2014


I also thought that it may have something to do with the zeromq stuff being loaded as a shared library.  However, I can’t get 4.0.4 to compile and load as a static library, I get a bunch of errors if I try.

Regards, Paul Phillips
Director, MarketGrid Systems Pty Ltd
t: +61 419 048 874
e: paul at marketgridsystems.com



On 7 Jun 2014, at 6:17 pm, Pieter Hintjens <ph at imatix.com> wrote:

> How many messages are you sending? There will be a start-up cost that
> can be disproportionate if you send only a few messages.
> 
> On Sat, Jun 7, 2014 at 6:54 AM, Paul Phillips
> <paul at marketgridsystems.com> wrote:
>> Hi.  I have an interesting scenario when testing zeromq 4.0.4 on CentOS 6.5.
>> When I run local_lat and remote_lat using ipc, I get a latency of around 30
>> micros.  However, if I run them once in the background with a large round
>> trips setting (so they keep running for a long time) and then run a second
>> set, the second set always returns a latency of around 7 micros.  Basically,
>> once I have one lot of stuff running in the background, subsequent stuff
>> always seems to run much faster.  Is there any known explanation for this
>> behaviour?
>> 
>> Regards, Paul Phillips
>> 
>> Director, MarketGrid Systems Pty Ltd
>> t: +61 419 048 874
>> e: paul at marketgridsystems.com
>> 
>> 
>> 
>> 
>> _______________________________________________
>> zeromq-dev mailing list
>> zeromq-dev at lists.zeromq.org
>> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>> 
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev




More information about the zeromq-dev mailing list