[zeromq-dev] Package Loss in PUSH/PULL

蒋达晟 dsjiang753 at hotmail.com
Sat Jul 12 16:13:02 CEST 2014


All the process is alive during the procedure.And I don't think there is a re-connection ever happen due to the lost package is non-serial.


> From: ph at imatix.com
> Date: Sat, 12 Jul 2014 16:01:36 +0200
> To: zeromq-dev at lists.zeromq.org
> Subject: Re: [zeromq-dev] Package Loss in PUSH/PULL
> 
> Is there any trace of processes dying and restarting?
> 
> On Sat, Jul 12, 2014 at 3:45 PM, 蒋达晟 <dsjiang753 at hotmail.com> wrote:
> > Hi,
> >
> >   I'm using zeromq on a cluster with 1000 machines. I need to transfer data
> > between each peer and I use the PUSH/PULL mode, but surprisingly I found
> > that some of the messages are lost. The percentage is quite low, but I can't
> > figure why this will happen, can anyone help me?
> >   The loss rate is about 1MB~10MB every 10TB
> >   The pattern is that only a few machines (less than 10) will have this
> > problem on an uncertain period (not the beginning/end, non-serial for the
> > sender, not sure if all on the same receiver).
> >   Environment: Redhat 4, zeroMQ (4.03/4.04), using the Java binding.
> >
> > Thanks!
> >
> > Dasheng Jiang
> >
> > _______________________________________________
> > zeromq-dev mailing list
> > zeromq-dev at lists.zeromq.org
> > http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
> >
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20140712/45434ca1/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list