[zeromq-dev] Compile statically libzmq and czmq

Shane Hubred shane at hubred.us
Wed Oct 16 00:55:51 CEST 2013


Hmm, verify that the zmq was installed where you think it was. I originally
followed the czmq install page example:

export CFLAGS=-I$HOME/local/include
export LDFLAGS=-L$HOME/local/lib64
./configure


but the library was actually installed in /lib (not /lib64).


On Tue, Oct 15, 2013 at 5:23 PM, Kerrigan29a <kerrigan29a at hotmail.com>wrote:

>
> El 16/10/2013, a las 00:03, Shane Hubred <shane at hubred.us> escribió:
>
> I didn't use the --with-libzmq flag when I built czmq. Instead I did the
> following. Hope it helps.
>
> export CFLAGS=-I/tmp/build
> export LDFLAGS=-L/tmp/build
> ./configure --enable-static --disable-shared --prefix=/tmp/build && make && make instal
>
> Using the --with-libzmq flag should set up flags like so (from
> configure.ac):
>
>         CFLAGS="-I${with_libzmq}/include ${CFLAGS}"
>         LDFLAGS="-L${with_libzmq}/lib ${LDFLAGS}"
>
> I thought they should, but should the “include” and “lib” parts be there?
>
> -Matt
>
>
> Yes, is the same. So, as expected, I received the same error.
>
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20131015/48665db7/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list