[zeromq-dev] PUB SUB in zmq 2.1.11

Joshua Foster jhawk28 at gmail.com
Wed Mar 21 20:50:38 CET 2012


ZMQ should never lose a frame in the message. That would be considered a bug. I have never seen it with 2.1.11. There are open bugs related to 3.1.x for this. Can you create a simple test case that demonstrates the issue?

Joshua

On Mar 21, 2012, at 3:37 PM, Doherty, Kevin wrote:

> So the scenario is this I think
>  
> The SUB   subscribes to say "order"
> The pub does a pair of sends as shown.
> p.send (topic, ZMQ.SNDMORE);
> p.send (data, 0);
> The SUB which is doing a pair of recv(0)s, one for the "order" in the topic header of the two part message
> and a second for the data,  entirely misses the first message sent.
>  
> Now if the subscription is for 'everything"
> Ie.an empty byte, the behavior is a bit different.
> The header (first part)  is "lost" and then all subsequent "parts" are received.
> This throws things off thereafter of course by the amount of the one  "missed" part.
> As opposed to the entire first message when there is an actual subscription filter string.
>  
> tx
>  
>  
> From: zeromq-dev-bounces at lists.zeromq.org [mailto:zeromq-dev-bounces at lists.zeromq.org] On Behalf Of Joshua Foster
> Sent: Wednesday, March 21, 2012 9:29 AM
> To: ZeroMQ development list
> Subject: Re: [zeromq-dev] PUB SUB in zmq 2.1.11
>  
> I suspect this is caused by the time required to try reconnecting (it gets progressively longer). Don't put a sleep between the connect and bind, just before the sending first message.
>  
> Joshua
>  
>  
> On Mar 21, 2012, at 6:56 AM, Doherty, Kevin wrote:
> 
> 
>  
> Folks,
>        I’m new to the mail list. Has there been any report of an issue with  zmq 2.1.11 where the first message
> is lost in a pub-sub  arrangement *but* Not because of the slow  subscriber.
>  
> Ie.
> when I send my first message it seems to not get delivered Despite a *very* long delay between the following steps.
> connect in the sub  - bind in the pub - send first message from the pub
> Same issue if I
> Bind in pub - connect in sub - send first message from pub
> With long delays between all of the above ?
>  
> Tx++
>  
>  
>  
>  
> The information contained in this communication is confidential and may contain information that is privileged or exempt from disclosure under applicable law. If you are not a named addressee, please notify the sender immediately and delete this email from your system.  If you have received this communication, and are not a named recipient, you are hereby notified that any dissemination, distribution or copying of this communication is strictly prohibited.
> 
>  
>  
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>  
>  
> 
> 
> The information contained in this communication is confidential and may contain information that is privileged or exempt from disclosure under applicable law. If you are not a named addressee, please notify the sender immediately and delete this email from your system.  If you have received this communication, and are not a named recipient, you are hereby notified that any dissemination, distribution or copying of this communication is strictly prohibited.
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20120321/6f282cfc/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list