[zeromq-dev] first message never received when SUB binds (0MQ 3)

MinRK benjaminrk at gmail.com
Sun Sep 4 21:18:03 CEST 2011


created as LIBZMQ-248

On Sun, Sep 4, 2011 at 12:10, Pieter Hintjens <ph at imatix.com> wrote:

> MinRK,
>
> Would you create an issue for this? I'll make a test case for it then.
>
> -Pieter
>
> On Sun, Sep 4, 2011 at 8:47 PM, MinRK <benjaminrk at gmail.com> wrote:
> > When binding with SUB, and connecting with PUB, it seems impossible to
> > receive the first message.
> > Failing example (Python):
> > import zmq
> > ctx = zmq.Context()
> > pub = ctx.socket(zmq.PUB)
> > sub = ctx.socket(zmq.SUB)
> > sub.bind('tcp://127.0.0.1:5555')
> > sub.setsockopt(zmq.SUBSCRIBE, '')
> > # sleeping here makes no difference
> > pub.connect('tcp://127.0.0.1:5555')
> > # sleeping here makes no difference
> > pub.send('hi')
> > sub.recv() # never arrives
> > all subsequent messages behave as expected, and the first message arrives
> as
> > expected when the bind/connect is reversed.
> > This is new behavior in 3.0. The first message arrives just fine in 2.x.
> > -MinRK
> > _______________________________________________
> > zeromq-dev mailing list
> > zeromq-dev at lists.zeromq.org
> > http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
> >
> >
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20110904/274e786f/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list