[zeromq-dev] Any way to flush or clear or manage ports?

Elliot Saba staticfloat at gmail.com
Sun Sep 4 08:55:25 CEST 2011


Hello, Marc, in addition, I suggest you read up on the SO_REUSEADDR (On
linux, there is also a SO_REUSEPORT option, but SO_REUSEADDR should do the
same thing on windows) socket option, and if that looks like your problem,
maybe try modifying the sources to use that option when creating a socket.
-E

On Sat, Sep 3, 2011 at 10:33 PM, Martin Sustrik <sustrik at 250bpm.com> wrote:

> On 09/03/2011 07:18 PM, Marc Ilgen wrote:
> > I'm using Windows Vista, and using version 2.1.7 of 0MQ. I'd like to get
> a
> > solution that clears ports on any modern Windows system (Win7, Vista, XP)
>
> Two thoughts:
>
> 1. Aren't you running the listining process in the debugger? In theory,
> when it fails under debugger it may not correctly release all listening
> ports as the debugging process doesn't really exit.
>
> 2. It may be some windows-specific behaviour. In any case try checking
> which process uses the port (eg. "netstat -o -n -a | findstr :80" and
> look up the process ID in the task manager).
>
> Martin
> _______________________________________________
> zeromq-dev mailing list
> zeromq-dev at lists.zeromq.org
> http://lists.zeromq.org/mailman/listinfo/zeromq-dev
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.zeromq.org/pipermail/zeromq-dev/attachments/20110903/85fd102d/attachment.htm>


More information about the zeromq-dev mailing list